Martha Flora opent nu ook in Maastricht beschermde omgeving voor mensen met dementie

Begane grond van verouderd verzorgingshuis getransformeerd tot pop-up locatie Martha Flora

19 juni opent Martha Flora, aanbieder van particuliere dementiezorg, een unieke pop-up locatie in Maastricht. In de aanloop naar het definitieve Martha Flora huis nabij het Calvarieklooster in Maastricht, wordt de begane grond van het verouderde zorgcentrum Molenhof momenteel aangepast naar een Martha Flora leefomgeving voor mensen met dementie. Oprichter van Martha Flora, Marco Ouwehand opent op 19 juni vanaf 15.00 uur officieel deze nieuwe Martha Flora locatie aan de Sint Pieterstraat 23 in Maastricht. 

Publicerende pers is van harte welkom om een kijkje achter de schermen van deze bijzondere locatie te nemen. 

In de aanloop naar de definitieve locatie van Martha Flora in Maastricht, het Calvarieklooster aan de Calvariestraat, eind volgend jaar, wordt nu gestart met een voorlooplocatie in de vorm van een pop-up locatie.

De begane grond van zorgcentrum Molenhof aan de Sint Pietersstraat, gelegen op één van de mooiste plekjes van Maastricht, wordt momenteel met creatieve ingrepen getransformeerd naar een Martha Flora huis met ruimte voor negen bewoners. Martha Flora heeft de ambitie om de beste zorg voor mensen met dementie te bieden wanneer zij niet meer thuis kunnen wonen.

Belangstellenden kunnen op 19 juni in Maastricht zelf kennismaken met het bewezen zorgconcept van Martha Flora. De beschermde samenleving van een Martha Flora huis biedt de bewoners naast een eigen comfortabele studio, de keuze uit uiteenlopende gemeenschappelijke ruimten, met een verschillende sfeer en een verschillend prikkelaanbod (de Meander). 

“Het betekent veel voor mij om juist in de stad Maastricht, waar ik dierbare herinneringen aan mijn moeder koester, nu samen met mijn vader deze locatie te openen.„ Marco Ouwehand, oprichter Martha Flora

Samenwerking zorgaanbieder Envida
Op haar locaties zoekt Martha Flora intensieve verbinding en samenwerking met lokale zorgaanbieders. Voor de locatie Maastricht is dat zorgaanbieder Envida, die de samenwerking met Martha Flora tevens ziet als impuls voor de uitbreiding van haar aanbod in dementiezorg. 

Wie is Martha Flora?
Martha Flora is de eigenzinnige moeder van Marco Ouwehand. In 2004 bleek dat zij de ziekte van Alzheimer had. Het was haar grootste nachtmerrie om dement in een verpleeghuis te eindigen. Ouwehand besloot een ‘droomhuis met houvast’ te ontwikkelen,waaraan hij zijn moeder met een gerust hart kon toevertrouwen. Helaas kwam dat huis voor zijn moeder te laat. Ze overleed in 2008. Inmiddels heeft het onderscheidende zorgconcept van Martha Flora zich ruimschoots bewezen. Eén van de pijlers van Martha Flora is: ‘Familie hoort er bij’. Familieleden zijn altijd welkom in de Martha Flora huizen en worden actief betrokken bij het dagelijks leven van de bewoners. 

Over Envida
Envida is de aanbieder van woon, welzijn en zorgdiensten voor ouderen en chronisch zieken in Maastricht en het Heuvelland. Als betrouwbare professionele samenwerkingspartner  streeft Envida naar een krachtige samenwerking met overheden, verzekeraars en collega aanbieders op het gebied van wonen, welzijn en zorg. 

Mededeling aan redacties (niet voor publicatie)
Persaanmelding aanwezigheid 19 juni op locatie via wencke.fassbender@dutchprgroup.com of 06 23077973

Contactpersoon
Download PDF
Download PDF
Over Martha Flora

Martha Flora is een innovatief zorgconcept met een totaal nieuwe benadering van dementiezorg voor mensen met alzheimer of een andere vorm van dementie. Martha Flora biedt mensen met dementie die niet meer thuis kunnen wonen de mogelijkheid  om het leven zoals men dat gewend is zoveel mogelijk voort te zetten, rekening houdend met hun ziekte. 

Een Martha Flora huis bestaat uit privé gedeelten en de Meander, de unieke beschermde samenleving van Martha Flora. Door de bijna dubbele personele bezetting biedt Martha Flora haar bewoners tweemaal zoveel tijd en aandacht dan in de reguliere zorg gebruikelijk is. In een Martha Flora huis zijn wonen en zorg gescheiden. De bewoners betalen huur voor hun zorgappartement en het gebruik van de Meander. Voor het zorggedeelte wordt, naast het persoonsgebonden budget (PGB), een eigen bijdrage gevraagd. De mensen achter Martha Flora hebben tevens de Alzheimer Experience ontwikkeld. Een gratis interactieve film waarmee je kunt ervaren wat het is om dement te zijn. 

www.alzheimerexperience.nl

berichten