Martha Flora huis opent 12 juni in Hoorn

Officiële opening beschermde leefomgeving voor mensen met dementie door wethouder Pijl

05 JUNI 2015, HOORN

Martha Flora opende 1 april haar deuren aan de Koepoortsweg 73 in Hoorn. De eerste bewoners hebben inmiddels hun intrek genomen in de beschermde leefomgeving. Vrijdag 12 juni zal wethouder Michiel Pijl van de gemeente Hoorn tussen 15.00 en 17.00 uur, onder het genot van een hapje en een drankje, de officiële opening verrichten.

Publicerende pers en andere belangstellenden zijn van harte welkom.

Citaten
"Ik ben er trots op dat wethouder Pijl onze locatie in Hoorn officieel wil openen. De gemeente Hoorn en omliggende gemeenten onderkennen het belang van goede dementiezorg en mantelzorgondersteuning. Daaraan levert Martha Flora graag een bijdrage. " Marco Ouwehand, oprichter Martha Flora
Afbeeldingen
Download PDF
Download PDF
Over Martha Flora

Martha Flora is een innovatief zorgconcept met een totaal nieuwe benadering van dementiezorg voor mensen met alzheimer of een andere vorm van dementie. Martha Flora biedt mensen met dementie die niet meer thuis kunnen wonen de mogelijkheid  om het leven zoals men dat gewend is zoveel mogelijk voort te zetten, rekening houdend met hun ziekte. 

Een Martha Flora huis bestaat uit privé gedeelten en de Meander, de unieke beschermde samenleving van Martha Flora. Door de bijna dubbele personele bezetting biedt Martha Flora haar bewoners tweemaal zoveel tijd en aandacht dan in de reguliere zorg gebruikelijk is. In een Martha Flora huis zijn wonen en zorg gescheiden. De bewoners betalen huur voor hun zorgappartement en het gebruik van de Meander. Voor het zorggedeelte wordt, naast het persoonsgebonden budget (PGB), een eigen bijdrage gevraagd. De mensen achter Martha Flora hebben tevens de Alzheimer Experience ontwikkeld. Een gratis interactieve film waarmee je kunt ervaren wat het is om dement te zijn. 

www.alzheimerexperience.nl

berichten